lauantai 8. elokuuta 2015

Kesää ja museokulttuuria Alppilassa

Nyt jos koskaan kannattaa tehdä kierros Alppilassa. Sateinen ja mukavan lämmin kesä on tehnyt luonnolle hyvää. En varmaan koskaan ole nähnyt Alppipuiston "rehoittavan" niin komeasti kuin tällä hetkellä. Suurilehtiset kasvit muodostavat valtaisia mattoja eri puolilla puistoa.

Pienen matkan päässä Alppipuistosta sijaitsee Lenininpuisto. Viime vuonna valmiiksi saatu peruskorjaus uudisti puiston hienosti. Pieni puisto on tällä hetkellä upeassa kukkaloistossaan todella kaunis. Puiston yläosasta Linnanmäen portin läheltä aukeaa ihastuttava näkymä yli kattojen.  Erityisen hieno se on syysiltoina, kun valot syttyvät.



Kirstinkadulla Alppilassa on työväenasuntomuseo. Se on näkemisen arvoinen paikka: yhdeksän hellahuonetta on sisustettu eri aikakausien kodeiksi. Kaupungin museosivu kertoo, että kaikki Kirstinkadun puutalot oli tarkoitus purkaa 1960 -luvun puolivälissä. Niihin aikoihin Helsingistä katosi paljon vanhaa ja kaunista. Rakennukset kuitenkin kunnostettiin. Kolme taloa korjattiin asuintaloiksi, yhdestä talosta tehtiin kiinnostava museo.
 
 Kaikki nämä herkut ovat kolmosen/ kakkosen ratikan tuntumassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti