sunnuntai 14. heinäkuuta 2013

Hetki herkuttelua

Kerran kesässä (ainakin) on päästävä Merimakasiinin terassille, meren tuntumaan. Eilen tämä halu - tai olisiko jo suoranainen pakko - sai toteutuksensa. Oli juuri sopivasti polttavan kuuma päivä ja lämmin kesätuuli. Ruoan valinta ei tälläkään kertaa ollut ongelma, koska aina ja jokaisen kerran valintani on sama: grilliravut.

Kokonaisina valkosipulivoissa paistettujen lämpimien katkarapujen kuorissa on kitalakea kutittava maku. Se vaatii ehdottoman pitkään imeskelyä ja makustelua ennen kuin ravun voi syödä. Herkku nautitaan chili-konjakkimajoneesin kera. Yhdistelmä on yksinkertaisesti hyvä. Herkuttelua täydensi austraalialainen sauvignon blanc - valkoviini.

Kesä on hiljaisessa Helsingissä hyvin siedettävää aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti