torstai 29. lokakuuta 2015

Sitä saa mitä tilaa

Persujen puoluetoiminta ei nyt sinällään innosta, mutta kun tarjottimella tarjotaan, pakkohan siitä on jotain sanoa. Politiikka on välillä hyvin jännittävää varsinkin kun ei itse ole liemessä mukana. Tätä syksyä odotettiin kuumana polittisena syksynä. Sellainen se tosiaan on ollut, vaikka tuskin kukaan oletti persujen  tilanteen räjähtävän näin käsiin  jo nyt.

Ehkä Sebastian Tynkkynen on vain omaa kilpeään kiillottava nuori mies, jonka maailmankuva tuskin poikkeaa ollenkaan halla-aholaisesta ajattelusta. Eli rajat on pistettävä kiinni, suomalainen yhteiskunta ei teitä erivärisiä kaipaa. Tästähän ei olekaan nyt kyse, vaan persujen demokratiakäsityksestä. Eli saako puolueen johtoon valittu kyseenalaistaa hallituksessa istuvan puolueensa toimintaa. Persuissa ei saa.  Soini on kärkäs korostamaan demokratiaa ja sääntöjen noudattamista. Mikä ihme sai hänet taustajoukkoineen antamaan Tynkkyselle lähtökäskyn?  Onhan se aika hassu juttu, että tyyppi erotetaan puolueesta, mutta silti hän voi jatkaa puoluehallituksessa. Saisipa olla kärpäsenä kokoushuoneen katossa.

Nähdyssä näytelmässä, joka vielä jatkuu, ei oikeasti ole ollut mitään naurettavaa, mutta irvileuat ovat ainakin somessa kunnostautuneet. Monen toimittajan ärhäköitymiseen vaikuttaa varmasti myös se, että Soini on viime vuodet vienyt heitä kuin pässiä narussa. Nyt maksetaan takaisin. Soinin omenat ja melonit ovat tarjottimella.

 Poliitikot eivät aina halua vastata esitettyyn kysymykseen. Soini on tässäkin ihan oma lukunsa. Johtaja ei vaivaudu vastaamaan jos kysymys ei miellytä. Siksi olikin tosi hauska juttu, kun hän sanoi ettei Tynkkynen ole vastannut hänelle esitettyyn kysymykseen. Ei vaikka on kysytty kahteen kertaan. Hyvin on poika oppinut Johtajansa tavat.

 Ei tämä tähän jää, vaikka nuori mies hiljenisikin, sillä en hetkeäkään usko hänen puhuvan tyhjän päältä eli ettei hän tietäisi mitä kentällä puhutaan. Tuskin tämä kaikki on  Soinillekaan tullut yllätyksenä, sillä onhan hän tiennyt, millä tavoin ajattelevilta  persut ovat vaaleissa äänet saaneet.

Näin komean talon seinustalla pakolaiset toivotettiin tervetulleeksi Madridissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti