maanantai 27. kesäkuuta 2016

Golfia kesäyössä

Minulla on ollut unelma, no ehkä se on liian suuri sana, sanotaan toive, että jonain päivänä olisi hauskaa kokea golfia Lapin yöttömässä yössä. Olen saanut nauttia Lapissa  vaeltamisesta, hiihtämisestä ja ihaillut yöttömän yön aurinkoa. Mutta en koskaan golfata.

Kun golfystävä Pirkolta tuli ehdotus, lähde Gumböle Golfin yögolfiin, lähtöaika kello 20.30, niin ensimmäinen ajatus oli, että en minä sinne pimeään lähde pallojani hukkaamaan kun niitä hukkuu päivänvalossakin ihan riittämiin.  Onneksi on tätä ikuista uteliaisuutta vielä niin paljon jäljellä, että tulin aika nopeasti toisiin ajatuksiin. Voisihan sitä kokeilla. Mistä sitä tietää, vaikka siitä pitäisi. Tämä nyt pätee elämään yleensäkin. Aina kannattaa kokeilla.

Koska ukkosen uhka oli  kova, aikaistimme vähän lähtöämme. Ei tullut ukkosta, ei tullut sadetta, maailma Turun moottoritien varressa olevalla kentällä oli pelkkää aurinkoa.  Lintujen iltakonsertti oli parhaimmillaan, ja voi miten kaunis oli kauriin kepeä juoksu väylämme poikki. Se oli herkkä hetki, joka päilyy mielessä vielä pitkään.


Sunnuntai-ilta oli hyvin kostea, hyvin lämmin.  Ja meillä nopeasti saunamainen olo, kun työnsimme kärryjä varsin mäkisellä ja osin pitkäruohoisella alkupuolikkaalla. Golf on laji joka muutenkin hiostaa . Silloin kun ihan oikeasti tiedät, että tämän chipin osaat, lyönti saattaa onnistuakin. Mutta menepä mailan kanssa lyöntipaikalle, kun päässäsi on ajatus, että mihinkähän se pallo tällä kertaa lentää tai lentääkö ollenkaan.  Aivoista välittyy huono viesti mailan varteen eikä lyönnistä silloin tule mitään.

 Gumböle Golfin sivuilla sanotaan "alueen läpi virtaava Gumbölen joki luo oman mielenkiintoisen haasteensa pelaamiseen".  Näitä haasteita  olisi minulle riittänyt vähempikin määrä.Niin että tämä kierros meni enempi kuntoilun puolelle.
  Mutta kokemus oli kiva. Kun me poistuimme kentältä Illan jo hämärtyessä, sinne jäi vielä kärryjään työntäviä hahmoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti