torstai 19. joulukuuta 2013

Joulua odotellessa

Ihmiset valittavat, ei ole lunta, on niin pimeää. Mutta eipä ole liukastakaan ja on lämmintä. Ei tarvitse vetää kaikkia roippeita niskaan, kun lähtee koiran kanssa päivän lenkeille.  Vielä pari viikkoa saisi pitää näitä kelejä. Sitten tulkoon talvi, joka kestäköön kolme kuukautta, ei pitempään.

Jos on etelän auringon värit valjuja, samanlaista värittömyyttä näyttää olevan monissa keskustan pikkuliikkeissä. Alennusmyynnit ovat jo täydessä käynnissä eli taistelu ihmisten joulurahoista on ankaraa. Se mietityttää, että onko heti alkuun hinnoiteltava esimerkiksi talvisaapikkaat ja talvitakit niin kalliiksi, etteivät ne mene kaupaksi ennen kuin hintoja on pudotettu muutama kymmenen prosenttia? Ja silti niistä jää vielä voittoa.

Muutenkin on alkanut tuntua siltä, ettei kukaan täysjärkinen maksa normaalia hintaa enää muusta kuin elintarvikkeista. Kaikesta muusta on jatkuvasti meneillään alennusmyyntiä ja erikoistarjouksia tai ainakin tuplabonuksia. En voi sille mitään, mutta koko ajan on tunne kuin tulisin jatkuvasti huijatuksi.

Perinteisillä Tuomaan markkinoilla oli hyvä tunnelma.  Harjun makkaratehdaan hirvi-lipstikkamakkara- ja hapankaaliannos oli tosi maukas, mutta Berliinissä siihen viiden euron hintaan olisi vielä saanut tuopillisen oluttakin. Ei meillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti