torstai 22. tammikuuta 2015

Elämää pienen snautseritytön kanssa

Viimeiset kaksi viikkoa olen keskittynyt koiraani. Hän on saanut kaiken huomioni, myös suuren määrän helliä rapsutuksia.

Loppiaisen tienoilla koiran kyljessä vuosia ollut patti paisui, muttui kovaksi ja vihaisenpunaiseksi. Eläinlääkärin diagnoosi: tulehtunut kasvain. Tapsulle määrättiin antibioottikuuri ja vuorokaudeksi hänen ylleen puettiin hieno verkkopaita (kuvassa). Verkkopaita vaihtui sideharsovyöhön, jota vaihdoin kaksi kolme kertaa päivässä. Patti alkoi erittämään verensekaista mätää. Sitä tuli ensin yhdestä isommasta aukosta, lopulta kahdesta. Patti pieneni melkein silmissä.

Tapsu on tosi taitava sylkemään pillerin leukakarvoihinsa tai sylkemään sen lattialle. Niinpä koiralle koittikin herkkuviikko: jauhelihaa, maksalaatikkoa, nakkeja, meetvurstia. Siinä sivussa meni pillerikin. Tapsu on ollut pirteä ja energinen, vaikkei ollenkaan ymmärrä, miksei saa nuolla kipupaikkaa. Lenkiltä tullessa kotipihassa menivät jarrut päälle, koska Tapsu tiesi, että edessä on veden valuttaminen kipeän paiseen päälle.

Käpälämäen tohtori leikkasi pois sekä vuotavan patin että rinnassa olleen pienemmän patin. Diagnoosi: tulehtunut talirauhaspatti, pienempi rasvakasvain.

Tapsu joutuu pitämään kauluria melkein kaksi viikkoa, tikkejä ei saa nuolla eikä koskea. Tapsu sopeutui kauluriin heti. Muutaman kerran ovenpielet ovat kolisseet, mutta mikään  lenkkeilyn este se ei ole ollut.

Onneksi on pakkaskelit.  Kun kaulurin takia ei voi haavojen suojaksi laittaa suojaavaa sadetakkia, piti keksiä muuta. Millan neulomat pannat ovat nyt olleet tosi hyvässä käytössä (kuvassa). Ne suojaavat sopivasti.

Lapset ovat ihmetelleet kauluria ja naapurin Rokka kiersi ja kaarsi, tuijotti mietteliäänä, mikä Tapsun päässä oikein on.

Tässä pikkuinen päiväunillaan.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti