sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Järkyttävä tuomio

Nyt olen vihainen. Ja järkyttynyt. Seuraan tosi harvoin oikeusjuttuja, tappoja ja niistä annettuja tuomioita. Mutta tämä Pirkanmaalla tapahtunut sai minut tuntemaan kovaa kuvotusta. Että joku mies ja nainen, kaiken lisäksi isä ja tytär, kehtaavat ihmiselle tehdä tällaista. Ihmistä orjuuttava teko on kuin joltain toiselta vuosisadalta. En olisi uskonut, että tätä tapahtuu keskellä niin sanottua sivistynyttä Suomea.

Toinen järkytys tuli heti perään: tuomio. Naurettavaa. Nuori nainen pidettiin lähes viisi vuotta pelottelemalla ja väkivalloin orjana ja lapsentekokoneena. Tästä kaikesta mies sai alle neljän vuoden tuomion. En voi tätä uskoa.

Pirkanmaan käräjäoikeudella olisi ollut mahdollisuus antaa jopa 13 vuoden tuomio,  sillä tapauksessa toteutui kaikki: loukattiin ihmisarvoa, käytettiin väkivaltaa ja uhkailtiin, tuotettiin tuntuvaa kärsimystä.

Ei, Suomessa ei jaeta oikeutta oikeudenmukaisesti.

Kun muutama vuosi sitten miljoonaperijätärtä pidettiin 17 päivää vangittuna, sai mies yhdeksän vuoden vankeusrangaistuksen. Uhrille maksettiin korvauksia 62500 euroa. Pirkanmaan tapauksessa uhri sai 15 000 euroa lähes viidestä vuodesta. Minkäänlaisella rahalla tapahtunutta ei tietenkään voi korvata.

1 kommentti:

  1. Sama. Luin siitä tänään aamulla lehdestä ja piti oikein purkaa raivoa. Jos tehdään jotain noin kamalaa ja väärää, niin kyllä siitä pitäisi myös rangaista. Tämä nuori nainen ei varmaan koskaan tokene kokemuksistaan, ja mies sattaa olla vankilassa vain alle kolme vuotta. Olisi ansainnut sen 13 vuotta ja enemmänkin.

    VastaaPoista