sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ihmeellinen some

Pienen pieni kahvila Läntisen Brahenkadun ja Kalliolanrinteen kulmassa eli vuosia omaa elämäänsä. Tuttujani on käynyt siellä aamiaisella, silloin tällöin olen käynyt itsekin ostamassa korvapuustin tai palan piirakkaa. Kaikki oli rauhallista kunnes viisi kuukautta putkiremontin takia kiinni olleen kahvilan ovet lopulta avautuivat. Jarkko Koskinen kirjoitti fb:ssa tarinan yksityisyrittäjän vaikeuksista. Ja hänen aamutuoreista, herkullisista korvapuusteistaan.

Sana kiersi, tykkäämisiä kertyi lähes 13 000. Pieni kahvila täyttyi ihmisistä, korvapuustit loppuivat aamukahdeksalta, uusia leivottiin, kaikki menivät. Lehdet soittivat ja pyysivät haastatteluja,se oli yhtä rumbaa. En ihmettelisi, jos kahvilan emäntä olisi hermostunut yhtäkkisestä suuresta suosiosta. Hän leipoi kymmenille, ei sadoille ihmisille. Katsoin youtubesta videon, jossa Jarkko kukkakimpun kera pyytää anteeksi tuottamaansa häiriötä. Videota on tänään katsottu lähes viisi tuhatta kertaa.

Mitä opimme tästä some -tarinasta: olisi pitänyt tarkistaa tietojen oikeellisuus. Taloyhtiön antamien tietojen mukaan asiat eivät kahvilan kannalta olleet ihan niin kurjasti kuin fb -tarinassa kerrottiin.

Silti: oikealla hetkellä kirjoitettu sympaattinen tarina saa nopeasti hyvää vastakaikua.Ei sitä näin kirjeiden aikakaudella elänyt oikein aina tajua kuinka ihmeellisesti tarinat kulkevat ja viestit välittyvät.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti