torstai 28. toukokuuta 2015

Kannattaa seurata politiikkaa - ja poliitikkoja

Jos oli ennen vaaleja, niin nyt erityisesti viime päivinä on ollut kiintoisaa seurata poliittisia twiittauksia. Hallituksen taustavoimiin sitoutuneet  näkevät kaikki parhain päin, kun taas oppositio tietenkään ei. Mutta onhan tällä kertaa poikkeuksellisen kovat emmeet ilmassa. Kolme ässää hoki kuin pientä mantraa, miten kipeää tämä tulee tekemään. Ikäänkuin anteeksipyyntönä etukäteen. Luultavasti nyt sattuukin enemmän kuin 1990 -luvun alun laman aikaan.

Tosi kovaa tekstiä on ollut koulutukseen kohdentuvista leikkauksista. Se on ollut kovaa vielä siksi, että ennen vaaleja jokainen puolue vakuutti valokuvan kera, ettei koulutuksesta enää leikata. Hesarissa Marjukka Liiti otsikoi reippaasti: valepukit vallankahvassa. Olen niin samaa mieltä sen twiittaajan kanssa, joka kirjoitti, ettei koulutusleikkausten kritisoinnissa ole kyse
"mielensäpahoittamisesta" vaan kyse on siitä, onko kaikilla Suomessa varaa kouluttautua.

Jari Korkki, tuo YLEn toimittaja, joka joskus katselee asioita aika oudonlaisista kulmista, mutta joka osaa olla myös realisti, pohti blogissaan, miten työtunteja pitää kilpailukyvyn nimissä lisätä. Siis halutaanko työtunteja lisää vai halutaanko että töitä tehdään samalla palkalla enemmän. Ja kysyi, lisääkö se työtehoa jos trukkikusti hengailee tehtaalla tunnin pidempään eikä ole mitään kuskattavaa.

Palkanalennustahan tällä haetaan.

Nyt on noussut esille myös (kai se tuli Etelärannan työnantajalinnakkeesta) loppiaisen ja helatorstain siirtäminen lauantaille.Tavoitteena saada yhtenäiset työviikot. Tästä Korkki toteaa, eikö pyhiä silloin pitäisi siirtää perjantaille tai maanantaille. Ellei tällä sitten tavoitella palkanalennusta.

Sitähän sillä tavoitellaan.

Kyllä se tästä, sanoi Manu aikanaan. Niin varmaan, mutta kyllä jonkinlaisen tasapuolisuuden toivoisi säilyvän. Joitakin  hallituksen teot tulevat todella koskettamaan kipeästi, osa suomalaisista tuskin edes huomaa, että jotain on toisin. Mutta kuka on sanonut, että maailma olisikaan oikeudenmukainen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti