lauantai 17. marraskuuta 2012

Herkullista gulassia

Porvoonkadulla (melkein Viipurinkadulla) saa taas tänään erinomaista lammasgulassia. Kävin maistamassa. Nuori mies oli aamuneljältä laittanut sopan muhimaan ja nyt puolenpäivän jälkeen se olikin mitä mainiointa. Vahvaa ja mausteista.  Kikherneet ja linssit antavat jo sinällään makua, mutta kun sekaan heittää puntin rosmariinia ja timjamia, niin johan maut irtoavat. Vähän smetanaa mukaan ja tuoretta leipää, siinä valmis lounas.

Näitä nuorten ihmisten ruokapysäkkejä on tänään eri puolilla Helsinkiä runsaasti. Ovat ehkä keskittyneet enemmän keskustaan, kun Hakaniemen ja Viipurinkadun välillä näin ruokapöydät vain Karhupuistossa ja sitten omalla nurkalla.

Pienestä alusta liikkeelle lähtenyt juttu on poikinut aikamoisen tarjonnan. Kysyin nuorelta gulassin tekijältä, teetkö ruokaa myös työksesi. Sanoi olevansa leipomossa töissä, mutta tykkäävänsä ruoanlaitosta. Ei kai kukaan tämmöseen hommaan lähtisi ellei tykkäisi.

Kahdesta suuresta kattilasta tulee noin parisataa annosta. Oli kuulemma viimeksi loppunut vähän kesken, mutta nyt ei pitäisi loppua. Olen ajatellut olla tässä noin iltakymmeneen,hän sanoi.

On aivan mainio asia, että tällaista sallitaan kaupungissamme. Ja kertakaikkisen hienoa on se, että nuoret ihmiset lähtevät ruoan tekijöiksi, koska onhan siinä vaivansa. Sen tietää jokainen vähänkin kokannut, vaikkei olisi pariasataa annosta tehnytkään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti