torstai 15. marraskuuta 2012

Stoppi luonnon sotkemiselle

Talvivaaran katastrofista ei ainakaan ole tarvinnut elää pimennossa. Tietoa on annettu paljon eritoten sen jälkeen, kun tilanteen vakavuus selvisi. Olisi helppoa ajatella kuin se entinen mies, että mitäpä yhdestä kainuulaisesta kaivoksesta, eipä ole kesämökkini siellä.

Suomessa on muitakin kaivoksia kuin Talvivaara. Onko niissä  odotettavissa luontoa murhaavia tekijöitä? Talvivaaralle ainakaan ei saisi antaa lupaa jatkaa toimintaansa ennen kuin tilanne on täysin selvitetty ja kaikki tarpeellinen korjattu. Ja  valvonnan on jatkossa oltava sellaista,  ettei tällainen kertakaikkiaan voi enää toistua. ELY -keskusten roolista en osaa sanoa, mutta tosi outoja uutisia kuului taas tänään. Ihan kuin homma ei olisi ollut kenenkään hallinnassa.

Minusta on täysin käsittämätöntä, että Suomessa ylipäätään voi tapahtua tällaista kuin Talvivaarassa on tapahtunut.  Ymmärtäisin, jos jossain kehitysmaassa, mutta että meillä!  Ja ensin sanottiin syyksi runsaat vesisateet! Voihan se olla vaikeaa ennakoida, että Suomessa sataa syksyisin vettä joskus enemmänkin.

 Onko Talvivaarassa  käynyt niin, että raha on kirkkaasti ohittanut kaikki muut arvot?

Talvivaara on aivan omassa mittaluokassaan., mutta olihan meillä joku vuosi sitten Lokapojat. Firma lorotti härskisti usean vuoden ajan  kaupungin viemäreihin ja maastoon  kaikenlaista ongelmajätettä. Luonnosta täysin välinpitämättömiä riittää monella tasolla. Ei tarvitse kuin katsoa omaa lähialuettaan

Mitä tässä nyt pitäisi ajatella, kun Talvivaaran johtaja pyytää anteeksi henkisiä haittoja ja MAHDOLLISTA ympäristön haittaa.. Tai siitä, kun Esko Valtaoja antaa ymmrtää Talvivaaran olevan  median nostattamaa hysteriaa. Kun on tämä nettikin ja että meidän olisi nyt vaan uskottava asiantuntijoihin. Keihin me sitten uskoisimme!

No tässä asiassa me  suomalaiset olemme hyviä -me uskomme auktoriteetteihin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti