sunnuntai 21. joulukuuta 2014

Tavaroiden tilalle elämyksiä ja tunnelmaa

Kauppa elää vuoden kuuminta sesonkia.  Myyjät ovat kovilla eikä asiakkaillakaan ole helppoa. Varsinkaan, jos menevät kiireisinä ostoksille.  Olen jo monia vuosia sitten luopunut tavarakulttuurista eli turhien lahjojen ostamisesta.  Tietysti on muitakin kuin turhia lahjoja. Eräs fb -ystäväni oli saanut kotiinsa joulusiivouksen. Itse voisin luvata naapureilleni, että saavat edelleen pyytää minua avuksi lastensa hoidossa. Kun täytin täysiä vuosia, tavarakielto oli myös silloin ehdoton. Sen sijaan minut sai viedä teatteriin, tarjota päivällisen kotona tai ravintolassa, viedä golfaamaan. Siis ei tavaroita, vaan elämyksiä.

Aivan sattumalta aloin facebookissa seurata euralaista "Minimaakaria". Hauskan nimen takana on Pia Mäkinen, joka on taitava singerinsä pyörittämisessä. Hän on joulun alla taikonut erilaisista kankaista monenlaisia mekkoja, esiliinoja, verhoja ja koristeita. Mainio esimerkki siitä, miten osaavat kädet tuottavat kaunista ja hyödyllistä. Jos olen oikein ymmärtänyt, hänen putiikkinsa on pieni, mutta tuntuu kuin idearikas ompelija tekisi töitä vuorotta. Ainakin näin joulun alla.


Yrittäjän on tietysti tehtävä töitä silloin, kun niitä on. Kun on kysyntää. Pia keksi syksyllä varsinaisen menestystuotteen, joka on tuonut iloa myös minulle.
Uudesti syntyneen ikkunani myötä Hyvää Joulua, hyvät ystävät, keitä te sitten lienettekin, jotka käytte lukemassa näitä rivejäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti