keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Ajankohtaisessa kakkosessa vaahdottiin

Oli pakko katsoa ja kuunnella ajankohtaisen kakkosen Venäjä -ilta jälkikäteen Areenasta.  Siitä ei ainakaan hyvälle tuulelle voinut tulla. Asioista voidaan olla eri mieltä, mutta se tapa miten tässä ohjelmassa oltiin eri mieltä, oli käsittämätöntä. Osa aikuisista ihmisistä käyttäytyi kuin pahainen kakaralauma. Jos olisivat vain puhuneet toistensa päälle, mutta kun piti  suorastaan huutaa.

Täysin sivistymätöntä oli ivallinen hymyily, kun Ukrainan tilannetta ymmärtävät puhuivat. Ihan kuin toista mieltä ei saisi olla, hirveän musta-valkoista suhtautumista. En ole moista käytöstä nähnyt ikinä missään. Enkä toivottavasti enää ikinä näe enkä kuule. Mitä nämä Putinin tekoja ymmärtävät sitten kuvittelevat saavuttavansa, kun melkein suu vaahdossa huutavat ja haukkuvat natseiksi Ukrainan johtoa.

Saa sitä ymmärtää Venäjää ja Putinia ja saa sitä epäillä Yhdysvaltoja kaikesta pahasta. Kumpainenkaan maa ei ole puhdas pulmunen, mutta tässä nimenomaisessa Ukrainan tapauksessa, olisiko se kaikki voinut siellä tapahtua elleivät ihmiset itse olisi sitä halunneet. Kaikki ne nuoret, kaikki ne mummot, joista Marja Manninen lähetyksissä puhui.

Polina Kopylova muistutti meitä historiasta eli on muistettava, että me puhumme entisistä Neuvostoliiton tasavalloista, joilla varmasti on identiteettiongelmia, kun omaa historiaa ei ole joko ollenkaan vielä käsitelty tai sitä ei hyväksytä. Kaikilla näillä mailla ja myös Venäjällä on hirvittävän suuri muuttumistehtävä edessään ja siihen on annettava aikaa, jotta demokratia voi toteutua kaikilla tasoilla, ei vain vaaleissa. Näinhän se on.

.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti