sunnuntai 10. elokuuta 2014

Hyvää ruokaa Alppilassa


Näma kuumat kelit eivät suuremmin nostata ruokahalua eikä varsinkaan halua tehdä itse ruokaa. Niinpä olenkin tutustunut muutamaan Alppilan alueen ruokapaikkaan. Ravintolaksi ei niitä kaikkia voine sanoa.  Sen sijaan voi sanoa, että on ollut mukavia kokemuksia.

Taverna Zorbas Läntisellä Brahenkadulla on tainnut olla olemassa jo 1980 -luvulla. Myös ruokalista on pysynyt lähes vakiona. Tapasin joskus ennen aloittaa kesälomani Zorbaksesta, vakioruokani oli silloin paperilammas. Se on edelleen listalla. Nyt maistoin lautasellisen kreikkalaisisia herkkuja ja siihen sisältyvän lämpimän kasvis-vuohenjuustopaistoksen. Erinomainen annos, mutta aika hintava. Muutenkin Zorbaksen hinnat ovat yläkantissaan. Ollaan sentään Alppilassa.

Kahvila-ravintola Nuppu on tietääkseni Zorbaksen omistajien toinen paikka. Olen käynyt Nupussa vain lounasaikaan enkä ole pettynyt. Talvelta muistan erityisesti linssipihvit, mutta viimeksi söin karitsanlihapullat. Ne olivat erinomaisen hyvin maustetut, joten enpä jättänyt lautaselle muruakaan.

Tämän kesän paras paikka on kuitenkin ollut lähin paikka eli Viipurinkadun Mikura Sushi. Olen tosi monasti syönyt tässä hyvin pienessä paikassa tai olen hakenut sieltä ruokaa omalle terassille. Annokset ovat olleet tuoreita ja maukkaita, myös hinnat ovat varsin kohtuulliset. Muualla Helsingissä sushia on ollut tarjolla kauan ja monissa paikoissa, mutta tämän vuoden aikana Alppila on saanut ainakin kolme sushipaikkaa. Eihän täältä kohta tarvitse lähteä minnekään.
Mikura Sushissa monet pienet yksityiskohdat tekevät siitä hyvinkin japanislaishenkisen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti