tiistai 19. elokuuta 2014

Terveisiä Saarenmaalta

Tosi pitkästä aikaa golfmatkailua Viron maalla.  Jotkut siellä käyvät tämän tästä, itse en ole tuntenut suurta houkusta sinne lähteä. LIian vaivalloista. Nyt kuitenkin pienessä ryhmässä eräänlainen kesäturnee, vähän sellaista arjen katkaisua. Kun en ole kovin paljon matkustellut Tallinnan ulkopuolella, teki mieli nähdä Viron maata vähän enemmän.

Kyllä sitä näinkin, mutta aika tiuha oli matkamme tahti. Kolmessa vuorokaudessa kaksi peliä Saarenmaalla ja yksi Niitväljassä. Se tarkoitti sitä, että tyypilliseen golfmatkailun tapaan näit matkallasi lähinnä vain kentät ja klubit.  Matkan pääasia olikin golf , mutta olisi ollut mukavaa nähdä vähän enemmänkin. Silloin vain olisi pitänyt matkaa pitkittää parilla päivällä lisää eikä sellainen onnistunut tällä kertaa.

Olen paljon kuullut Saarenmaasta, mutta nyt vierailin siellä ensimmäisen kerran.  Viehätyin suuresti saaren ainoasta kaupungista Kuresaaresta. Kertakaikkisen hienosti säilynyt vanha kaupunki, jossa oli paljon kahviloita, terasseja, suuri puisto. Siellä oli myös komea Piispanlinna, rakennettu joskus 13. vuosisadan lopulla. Voisin hyvinkin lähteä Kuressaareen uudelleen, mutta silloin jättäisin golfin sivuun ja antaisin itselleni aikaa nauttia kaupungin kapeista kujista ja kauniista taloista. Niin ja tietysti terasseista.

Toinen yöpymispaikkamme lähellä Tallinnaa oli kylpylä-hotelli Laulasmaa. Matkailun - myös golfmatkailun - parhaita puolia on löytää uusia ruokia. Hotellin yläkerran ravintolan terassilta näkyi meri ja tarjolla oli mm. kaninmaksamoussee, joka tarjoiltiin raparberivaahdon, mansikoiden ja karamellisoitujen pähkinöiden kera. Yksinkertaisesti sanottuna, se oli hyvää.  Annos jo sinällään oli kaunis, hyvä että saatoin sen edes syödä. Pelkästään tämä annos viritti mieleni ihan uusille aaltopituuksille. Hyvällä ruoalla on minuun sellainen vaikutus.

Laulasmaahan voisin palata uudelleen enkä vain ruoan takia. Meren rannalla sijaitseva hotellin ympäristö näytti tosi mukavalta ja hotelli on täynnä kaikenlaista palvelua, jotka tällä kertaa jäivät täysin käyttämättä.

Golfista ei ole paljon kertomista eikä varsinkaan omista suorituksista. Matkan paras anti - mistä edellä olevat rivit kertovat - oli tämä pienen herätyksen saaminen Viroon suuntautuvaan matkailuun. Muutenkin kuin golfmailojen kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti